Ga naar de homepage van Hendriks van Bergen en smulders accountants en belastingadviseurs.nl

Blog

Internet….

 Door Henrie van Bergen - Accountant - administratieconsulent

  Internet. Ik kom thuis en zie al mijn kids tegelijkertijd op internet iets opzoeken. Ze zochten naar een antwoord en waar kan je dat sneller vinden dan op internet? Wat zou ons leven zijn op dit moment zonder internet ?
 
Toch moet je soms ook heel goed opletten wat te doen met internet. Je zoekt een afbeelding, een mooi plaatje of een mooie foto voor je eigen promotie van je bedrijf en ook die zijn snel gevonden op internet. Echter, in principe zit op elke gevonden afbeelding auteursrecht en mag je die dus niet zonder toestemming gebruiken. Als je het auteursrecht schendt, wordt dit gezien als een misdrijf met wel tot vier jaar gevangenisstraf.

Maar hoe weet ik of de afbeelding auteursvrij is? Heel simpel, je kan het vragen aan de persoon die hem heeft geplaatst of er staat een copyright teken op. Kan ik dan helemaal niets gebruiken? Je kan bij de zoekinstellingen aangeven dat je alleen op zoek bent naar rechtenvrije foto’s. Dit laatste is echter niet geheel waterdicht, want Google geeft hierop geen garantie.

Krijg je contact met de maker van de afbeelding of foto, dan je verzoeken of je deze mag gaan kopen of gewoon vragen te mogen gebruiken.

Ondertussen zijn mijn kinderen iets anders aan het doen en hebben ze hun antwoord al lang gevonden.

Internet ze.

Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent
 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn