Ga naar de homepage van Hendriks van Bergen en smulders accountants en belastingadviseurs.nl

Blog

Sinterklaas

Door Rowan Cremers - Fiscalist
  
  
  Het is weer zover, de Sint is in Nederland! Naast cadeaus ook de tijd van pepernoten, taaitaai en chocoladeletters. Deze lekkernijen zijn echt niet alleen bestemd voor de zoete kinderen, ook op de werkvloer weten ze hier wel raad mee.
 

Consumpties op de werkvloer zijn in principe onbelast, tenzij het maaltijden zijn. Een flinke chocoladeletter of een schaal pepernoten op kantoor opeten is dus geen probleem, belastingtechnisch gezien dan tenminste.

Maar wat nou als die chocoladeletter of die zak pepernoten als een cadeautje wordt gegeven aan de werknemer? In dat geval is het geen consumptie meer op de werkvloer, maar behoort het tot een genoten voordeel uit dienstbetrekking. Dat kan op verschillende manier worden verwerkt, namelijk door de waarde van ‘het cadeautje’ als eindheffingsloon aan te wijzen en onder de vrije ruimte te brengen of door de waarde van ‘het cadeautje’ op te tellen bij het belastbare loon van de werknemer. Wanneer het bij het belastbare loon van de werknemer wordt meegenomen betekent dit dus dat er loonbelasting over betaald moet worden. Om op die manier een chocoladeletter te geven lijkt nou niet de voorkeur te genieten. Let wel, wanneer het onder de vrije ruimte wordt gebracht moet het de beschikbare vrije ruimte niet overschrijden! 

Soms is het dus slimmer die chocoladeletter of de pepernoten op te eten op het werk!

Meer weten over de werkkostenregeling, wij staan u graag te woord.

Rowan Cremers  - Fiscalist

Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn