Blog

Bekijk nieuws archief
Aangifte inkomstenbelasting 2019 7-2-2020
Door Rowan Cremers - Fiscalist

De jaaropgaven en jaaroverzichten komen langzaamaan allemaal binnen per post of in uw digitale postvak. De aangifte inkomstenbelasting 2019 indienen kan pas vanaf 1 maart 2020, sterker u kunt zelf pas de aangifte inkomstenbelasting 2019 opstellen vanaf 1 maart 2020. Wij kunnen inmiddels al wel de aangifte inkomstenbelasting 2019 voor u opstellen!
Lees verder...
Nieuw btw-identificatienummer; geef het tijdig door! 23-10-2019
Door Rowan Cremers - Fiscalist

Sinds 10 oktober jl. stuurt de Belastingdienst eenmanszaken het nieuwe btw-identificatienummer (het btw-ID) dat vanaf 1 januari 2020 geldig is. Het is een persoonlijk, uniek nummer dat net als het huidige nummer bestaat uit: NL – negen cijfers – B – twee cijfers. 
 
Lees verder...
Van de BV naar een eenmanszaak? 16-8-2019
 Door Ton Hendriks - Accountant - administratieconsulent

  Vallen de resultaten in uw BV tegen? Overweegt u om de onderneming uit de BV te gaan voorzetten in een eenmanszaak? Zo'n overgang kan fiscaal voordelig uitpakken. 
Lees verder...
DIVIDENDUITKERING; PAK JE VOORDEEL 2-8-2019
Door Rowan Cremers - Fiscalist

Bent u van plan op korte termijn dividend uit te keren vanuit uw eigen BV, bekijk dan de mogelijkheden om dit belastingtechnisch zo voordelig mogelijk te doen. 
 
Lees verder...
Verduurzamen hoe doen we dat? 16-7-2019
Door Erwin van Erp - Accountant - administratieconsulent

  Grotere energieverbruikers (50.000KWh Electra verbruik per jaar of 25.000 m3 gas verbruik per jaar)  werden door de overheid verplicht om hun energieverbruik via de website van het ministerie (rvo.nl) op te geven alsmede welke maatregelen zij hadden getroffen om het energieverbruik te beperken.
 
Lees verder...
MINIMUM UURTARIEF ZZP-ERS VANAF 2021? 28-6-2019
 Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Onlangs heeft het kabinet verder uitgeweid over de voortgang en de uitwerking van de voorgestelde maatregelen van het regeerakkoord over ‘werken als zelfstandige’. Hieronder een overzicht.
Lees verder...
Vakantie 17-6-2019
 Door Henrie van Bergen - Accountant-administratieconsulent

  Het is juni en de vakantieperikelen komen er weer aan. Even lekker weg. Maar hoeveel vakantiedagen heeft een werknemer nog? Vakantiedagen kunnen namelijk vervallen.
Lees verder...
Slapende dienstverbanden 29-5-2019
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

  Een goede kennis was ondertussen al langer dan 2 jaar ziek. Ik vroeg hem of hij al ontslagen was? Hij gaf aan dat hij dacht dat dit vanzelf ging na 104 weken ziekte. Dat is helaas niet zo. 
 
Lees verder...

Actueel nieuws

Toepassing KOR door scholen met zonnepanelen De staatssecretaris van Financiën heeft Kamervragen beantwoord over de btw-positie van scholen die
Aan transitievergoeding gelijkwaardige voorziening Bij ontslag op initiatief van de werkgever moet deze aan de werknemer een transitievergoeding betalen.