Blog

Bekijk nieuws archief
FISCALE EENHEID VENNOOTSCHAPSBELASTING MET INGANG VAN 2022: VOOR- OF NADELIG? 25-11-2021
 Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Met ingang van 2022 wijzigt er behoorlijk wat in de tariefstelling en de opbouw van de verschuldigde vennootschapsbelasting (Vpb). Het toptarief stijgt van 25% naar 25,8%. Daarentegen wordt de grondslag voor het lage tarief aanzienlijk verruimt, namelijk van € 245.000 naar € 395.000.
Lees verder...
2021: Laatste jaar studiekostenaftrek! 5-11-2021
Door Rowan Cremers - Fiscalist

Bent u bezig met een opleiding of bent u van plan om op korte termijn een opleiding te gaan volgen? Het jaar 2021 is het laatste jaar waarin studiekosten een aftrekpost kunnen vormen voor de aangifte inkomstenbelasting. De aftrekpost voor studiekosten vervalt per 2022. 
 
Lees verder...
EEN FISCAAL GEZONDE PERSONEELSLUNCH 12-10-2021
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Onlangs heeft een ondernemer een geschil met de Belastingdienst voor de rechter uitgevochten over de onbelastbaarheid van het verstrekken van een gezonde lunch en maaltijd aan diens werknemers. De ondernemer streefde naar de gezondste bedrijfskantine van Nederland.
 
Lees verder...
NIEUW: THUISWERKVERGOEDING PER 2022 11-10-2021
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Het kabinet heeft op Prinsjesdag 2021 bekendgemaakt dat in het Belastingplan 2022 een belastingvrije thuiswerkvergoeding voor werknemers is opgenomen, dit ter verdere onderbouwing van de nieuwe norm om het deels thuis- en het deels op kantoor werken verder te stimuleren.
 
Lees verder...
Per 1 juli geen anonieme bellers meer………… 11-6-2021
 Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

 

Het gaat echt gebeuren….

Als natuurlijke persoon kan je en mag je niet meer gebeld worden door ANONIEME telefoontjes.

Lees verder...
Wat nou als . . . . . 11-1-2021
Door Erwin van Erp - Accountant - administratieconsulent

  Aanleiding van dit artikel is een telefoontje van een klant van me over het uitvallen van één van zijn belangrijke medewerkers. Dit in combinatie met de gemuteerde COVID19 variant die in de UK rond waart. Niet alleen rond waart maar zeg maar gerust huishoud en tot chaos gaat leiden.
 
Lees verder...

Actueel nieuws

Consultatie verlaging maximale kredietvergoeding De maximale vergoeding voor consumptief krediet op jaarbasis bestaat uit de wettelijke rente, vermeerderd
Te laat verstrekken gegevens lening van vader verhinderde renteaftrek De rente van schulden, die deel uitmaken van de eigenwoningschuld, is aftrekbaar voor de