Blog

Het is zo al weer 1 januari 2019 !!

vrijdag 9 november 2018
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

Tijd vliegt. Ik ben altijd in november jarig en daarna voelt het altijd, alsof het jaar al weer voorbij is.

Op 1 januari 2019 gaat het lage tarief voor de omzetbelasting van 6% naar 9%.

Onze boodschappen en dergelijke worden dus echt duurder. Maar is er nog iets te halen ?
Je kan bijvoorbeeld een grotere voorraad gaan aanleggen, maar meestal heeft dat vanuit de  bederfelijkheid geen nut. Toch kan je soms wel slim inkopen.

Verder kan je als ondernemer die 6% mag hanteren er ook op inspelen. Bijvoorbeeld, als de klant vooruit heeft betaald in 2018 voor werkzaamheden die verricht worden in 2019, mag je 6% hanteren. Als het huis geschilderd word voor zeg 4.500,-, dan verdien je op de btw 135,00, oftewel die 3%. Meer rente als dat je op dit moment op je spaarrekening kan krijgen.

Zo kan je dat ook toepassen op een abonnement. Als het abonnement in 2018 is betaald voor een heel jaar, dan heb je voor 2019 ook nog het voordeel van 3%. Je zou kunnen spreken van een win-win situatie. De ondernemer heeft zijn geld al reeds gebeurd en de opdrachtgever heeft een leuk voordeel.

Henrie van Bergen - Accountant - administratieconsulent

 
Delen op Facebook Delen op Twitter Delen op LinkedIn

Actueel nieuws

Nieuwe regeling verdeling pensioen bij scheiding Er komt een nieuwe regeling voor de verdeling van pensioenen bij scheiding. Kern van de regeling is dat
Scholingsaftrek wordt subsidie De huidige scholingsaftrek wordt vervangen door een subsidieregeling. Deze regeling, de Stimulans