Blog

Bekijk nieuws archief
Wat nou als . . . . . 11-1-2021
Door Erwin van Erp - Accountant - administratieconsulent

  Aanleiding van dit artikel is een telefoontje van een klant van me over het uitvallen van één van zijn belangrijke medewerkers. Dit in combinatie met de gemuteerde COVID19 variant die in de UK rond waart. Niet alleen rond waart maar zeg maar gerust huishoud en tot chaos gaat leiden.
 
Lees verder...
NIEUWE VERLIESVERREKENINGSREGELS VENNOOTSCHAPSBELASTING 9-12-2020
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Per 1 januari 2022 gelden er nieuwe verliesverrekeningsregels in de vennootschapsbelasting (Vpb).
Lees verder...
SUBSIDIE AANSCHAF/LEASE ELEKTRISCHE BESTELBUS 7-12-2020
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Indien u voornemens bent om een elektrische bestelbus aan te gaan schaffen doet u er verstandig aan om dat nog even uit te stellen. Er wordt namelijk momenteel een subsidieregeling uitgewerkt om de aanschaf of lease van elektrische bestelbussen te stimuleren. 
 
Lees verder...
BIJZONDER UITSTEL VAN BETALING 15-5-2020
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - Jurist

  Indien uw bedrijf betalingsproblemen heeft vanwege de coronacrisis dan is het mogelijk om bijzonder uitstel van betaling aan te vragen bij de Belastingdienst nadat u een belastingaanslag ontvangen hebt.
 
Lees verder...
DE DEUR MOET DICHT EN DE BEDRIJVIGHEID VALT STIL….. 27-3-2020
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

Wat moet je doen als ondernemer ? 

Het coronavirus is een probleem van ons allemaal. Heel de wereld heeft er nu mee te maken en eenieder komt er mee in aanraking, nu of op een later moment.
Lees verder...
Vanaf 1 maart controle op melding van een buitenlandse opdrachtnemer 25-3-2020
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

Werkt u wel eens met buitenlandse opdrachtnemers die hier in Nederland tijdelijk komen werken, dan heb je weer een taak erbij gekregen als opdrachtgever.

De buitenlandse opdrachtnemers moeten zich verplicht melden via https://meldloket.postedworkers.nl/runtime/ en daar aangeven welke werkzaamheden ze verrichten, of ze daarnaast nog werknemers meebrengen en in welke periode ze deze werkzaamheden gaan verrichten. 
Lees verder...

Actueel nieuws

Geen verlaagd btw-tarief voor digitale popevenementen De staatssecretaris van FinanciËn heeft Kamervragen beantwoord over de btw-heffing over digitale
Subsidieregeling emissieloze bedrijfsauto’s De staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat heeft een subsidieregeling voor de aanschaf van