Blog

Bekijk nieuws archief
Energiebelasting terugkrijgen in plaats van betalen! 6-7-2018
 Door Rowan Cremers - Fiscalist

  Iedereen die gas en elektriciteit gebruikt, betaalt energiebelasting. U betaalt deze energiebelasting aan uw energieleverancier, die het vervolgens weer afdraagt aan de Belastingdienst.
Lees verder...
Laat geen geld liggen; Compensatie voor vrouwelijke zelfstandigen! 28-5-2018
Door Rowan Cremers - Fiscalist
Vrouwelijke zelfstandigen die tussen 7 mei 2005 en 4 juni 2008 zijn bevallen, kunnen vanaf 15 mei 2018 een compensatie aanvragen bij het UWV. U wordt aangemerkt als vrouwelijke zelfstandigen indien u destijds een eigen onderneming had, u meewerkende echtgenote/partner was of wanneer u DGA, freelancer, gastouder en/of zorgverlener via een persoonsgebonden budget (PGB) was.
Lees verder...
LET OP!! 25-4-2018
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

Bij ons in de wijk is er de laatste tijd nogal wat overlast, wat recentelijk ervoor heeft gezorgd dat een compleet huis nagenoeg is verwoest.
Lees verder...
Voorlopige berekening Wet tegemoetkomingen loondomein (Wtl) 15-3-2018
Door Marc Vogels - Loonadministrateur

De Belastingdienst is op dit moment druk bezig met het versturen van beschikkingen naar werkgevers welke in aanmerking komen voor het lage- inkomensvoordeel (LIV).
Lees verder...
Box 2, hoe werkt dat precies? 3-2-2018
Door Rowan Cremers - Fiscalist

U valt in box 2 wanneer sprake is van een aanmerkelijk belang. Er is sprake van een aanmerkelijk belang wanneer u tenminste 5% van de aandelen of winstbewijzen van een B.V. in bezit heeft. De aandelen van uw fiscaal partner tellen hierbij ook mee.
Lees verder...
Tip rondom trouwen 12-10-2017
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

Een nichtje van ons kwam met de verheugende mededeling dat ze ten huwelijk was gevraagd en gelukkig door die persoon, die wij ook al jaren kennen als vriend van haar. De vraag is of je dit nu nog voor 1 januari 2018 moet doen of niet.
Lees verder...
Voordeel bij hogere winsten 27-9-2017
Door Ton Hendriks - Accountant - administratieconsulent

  Per 1 januari 2018 wordt de eerste schijf van het tarief in de vennootschapsbelasting verlengd, van € 200.000 naar € 250.000. Dat betekent dat de BV € 50.000 meer winst kan maken tegen het lage 20% tarief.
Lees verder...

Actueel nieuws

Hoe lang mag inspecteur wachten met opvragen bewijsstukken? De betaalde rente over de eigenwoningschuld is aftrekbaar in box 1 van de inkomstenbelasting. De
Inspecteur stelt dubieuze rit met bestelauto te laat ter discussie Bij het loon van een werknemer moet in beginsel een bijtelling plaatvinden voor het voordeel dat hij