Blog

Bekijk nieuws archief
TOEKOMSTPLANNEN NIEUWE BOX 3 VAN DE BAAN 2-7-2020
Door Jaap van Ooijen - Fiscalist

  Staatssecretaris Snel kwam in september 2019 met zijn ‘spaartaks’ voorstel om de box 3 heffing per 2022 drastisch te wijzingen, opgekomen door de extreem lage spaarrente die al een aantal jaren aanhoudt.
 
Lees verder...
BIJZONDER UITSTEL VAN BETALING 15-5-2020
Door Jaap van Ooijen - Fiscalist

  Indien uw bedrijf betalingsproblemen heeft vanwege de coronacrisis dan is het mogelijk om bijzonder uitstel van betaling aan te vragen bij de Belastingdienst nadat u een belastingaanslag ontvangen hebt.
 
Lees verder...
DE DEUR MOET DICHT EN DE BEDRIJVIGHEID VALT STIL….. 27-3-2020
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

Wat moet je doen als ondernemer ? 

Het coronavirus is een probleem van ons allemaal. Heel de wereld heeft er nu mee te maken en eenieder komt er mee in aanraking, nu of op een later moment.
Lees verder...
Vanaf 1 maart controle op melding van een buitenlandse opdrachtnemer 25-3-2020
Door Henrie van Bergen- Accountant - administratieconsulent

Werkt u wel eens met buitenlandse opdrachtnemers die hier in Nederland tijdelijk komen werken, dan heb je weer een taak erbij gekregen als opdrachtgever.

De buitenlandse opdrachtnemers moeten zich verplicht melden via https://meldloket.postedworkers.nl/runtime/ en daar aangeven welke werkzaamheden ze verrichten, of ze daarnaast nog werknemers meebrengen en in welke periode ze deze werkzaamheden gaan verrichten. 
Lees verder...
Nieuw btw-identificatienummer; geef het tijdig door! 23-10-2019
Door Rowan Cremers - Fiscalist

Sinds 10 oktober jl. stuurt de Belastingdienst eenmanszaken het nieuwe btw-identificatienummer (het btw-ID) dat vanaf 1 januari 2020 geldig is. Het is een persoonlijk, uniek nummer dat net als het huidige nummer bestaat uit: NL – negen cijfers – B – twee cijfers. 
 
Lees verder...

Actueel nieuws

Belastingplan 2021: een overzicht Het pakket Belastingplan 2021 (pakket BP 2021) bestaat uit acht wetsvoorstellen. Het pakket BP 2021 is zo
Belastingplan 2021: wijzigingen voor ondernemers Zelfstandigenaftrek Vorig jaar is besloten om de zelfstandigenaftrek met ingang van 2020 in acht stappen