Blog

Bekijk nieuws archief
Einde van het papieren acceptgirotijdperk van de Belastingdienst 13-2-2023
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Per 1 juni 2023 stopt de Belastingdienst met het meesturen van acceptgiro’s bij belastingaanslagen. Hierop vooruitlopende is de Belastingdienst thans druk met het meesturen van de nieuwe betaalinformatie.
 
 
Lees verder...
De energielasten stijgen de pan uit...... 9-12-2022
Door Rowan Cremers - Fiscalist

De energielasten stijgen de pan uit en het gaat slecht met het milieu, wat kan hier aan worden gedaan? Juist, verduurzamen!

 Ik hoor u denken, allemaal leuk en aardig maar verduurzamen kost ook (veel) geld! Dat klopt zeker, maar er zijn verschillende regelingen die voor u als particulier en/of als ondernemer interessant kunnen zijn en waarmee de lastendruk enorm verminderd kan worden. In dit artikel zet ik kort verschillende regelingen op een rijtje.
 
Lees verder...
Aanvulling: Tegemoetkoming energiekosten-regeling (TEK) 20-10-2022
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

  Onlangs hebben we hier een overzicht gegeven van de huidige en van de nog te verwachten steunmaatregelen ter compensatie van de sterk gestegen energiekosten. Inmiddels heeft het kabinet de uitgangspunten en voorwaarden bekend gemaakt voor de Tegemoetkoming Energiekosten-regeling (TEK) voor energie-intensieve MKB bedrijven. 
Lees verder...
Overzicht steunmaatregelen energiekosten 17-10-2022
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal  jurist

  Het kabinet heeft onderzoek gedaan naar mogelijkheden om de sterk gestegen energiekosten van zowel consumenten als van ondernemers (deels) te compenseren. Hierbij een overzicht van de huidige en van de nog te verwachten steunmaatregelen ter compensatie van de sterk gestegen energiekosten.
 
Lees verder...
Informatieavond 12-10-2022
Lees verder...
Hoge Raad: geen rechtsherstel voor niet bezwaarmakers 23-5-2022
Door Jaap van Ooijen - Fiscaal - jurist

Het is dit jaar al veelvuldig in het nieuws geweest en het houdt de politiek tot op de dag van vandaag  bezig: het arrest van 24 december 2021 van de Hoge Raad der Nederlanden.
 
Lees verder...